Webversie WhatsApp voor iOS binnenkort

Webversie WhatsApp voor iOS binnenkort

Vorige maand lanceerde WhatsApp een webversie van de berichtendienst op web.whatsapp.com. Deze webversie is sinds de introductie alleen beschikbaar voor Android, Windows Phone en BlackBerry en ondersteuning voor iOS ontbreekt vooralsnog, echter hier komt mogelijk verandering in zo weet betatester Ilhan Pektas te melden.

Om nu de webversie te kunnen gebruiken moet er een QR-code gescand worden met de app van de berichtendienst en dit is niet mogelijk wat betreft iOS vanwege platformbeperkingen. Volgens Pektas zou WhatsApp zodoende besloten hebben om in plaats van het scannen van een QR-code gebruikers eenmalig te laten inloggen met Facebook, vergelijkbaar met Messenger. Na het inloggen wordt het mobiele nummer gecontroleerd en kan de webversie van WhatsApp gebruikt worden op een computer.

Belfunctie

Naast het bovenstaande zou WhatsApp eindelijk zijn begonnen met het uitrollen van de belfunctie die in februari afgelopen jaar al werd aangekondigd. Diverse gebruikers van Android weten te melden de feature om gratis te kunnen bellen met andere gebruikers te zien maar hier zou wel de laatste versie van WhatsApp die gedownload kan worden via de website van de berichtendienst voor vereist zijn. Het is niet duidelijk wanneer het gratis kunnen bellen door WhatsApp definitief zal worden uitgerold naar Android en naar iOS.

Lees meer over: , , ,