Webversie WhatsApp gelanceerd

Webversie WhatsApp gelanceerd

De webversie van WhatsApp is nu realiteit geworden nadat er half december al verwijzingen naar werden gevonden in de app van WhatsApp voor Android. De webversie werd aangekondigd in een kort bericht op Facebook door de oprichter van WhatsApp, Jan Koum.

WhatsApp Web is te vinden door te gaan naar web.whatsapp.com waar door simpelweg het scannen van een QR-code de mobiele app gekoppeld kan worden aan de nieuwe webversie. Vervolgens is de koppeling gelegd en kan WhatsApp Web worden gebruikt, je hebt op de desktop hiervoor wel Google Chrome nodig. In de browser zullen dan alle gesprekken worden getoond zoals deze staan in de mobiele app. De webversie slaat overigens geen gesprekken online op, deze blijven gewoon in de mobiele app staan en daarom kan WhatsApp Web ook alleen werken als de telefoon een internetverbinding heeft.

WhatsApp Web is er alleen voor toestellen met Android, Windows Phone en BlackBerry. Er is nog geen ondersteuning voor iOS vanwege beperkingen aan de kant van Apple zo geeft Jan Koum aan. Om welke beperkingen het precies gaat in dit geval is echter niet duidelijk.

webversie_whatsapp

Lees meer over: ,