Websites optimaliseren voor Google met SEO spiekbriefje

Google Logo Speciaal voor degene die net een nieuwe website zijn gestart of recent een nieuwe blog op bijvoorbeeld Blogger of WordPress heeft geopend en nog nooit echt heeft nagedacht over de zoekresultaten heeft Google een SEO spiekbriefje gemaakt.

Het document bestaat uit een enkele pagina en bevat de eerste stappen voor optimalisatie van een website. Het gaat om de basis opgedeeld in een aantal stappen. Zo wordt bijvoorbeeld genoemd het maken van een goede paginatitel, het maken van een uitgebreide omschrijving van maximaal 160 karakters en het kiezen van een juiste domeinnamen. Er wordt aandacht besteed aan afbeeldingen zoals het toevoegen van een alternatieve tekst en er staan enkele links in naar websites van Google waar meer informatie is te vinden. De kleine versie zie je hieronder, downloaden kan hier (PDF).

Degene die op zoek zijn naar meer tips om websites te optimaliseren voor Google kunnen de Beginnershandleiding voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) van Google downloaden, deze SEO startersgids bestaat uit 32 pagina's en kan hier (PDF) gedownload worden.

google_seo_handleiding

Lees meer over: ,