Websites om video’s van Vine te ontdekken

Vine logoAfgelopen donderdag introduceerde Twitter videodienst Vine, een applicatie voor iOS om makkelijk video's van maximaal 6 seconden te maken. Deze video's kunnen gedeeld worden op Twitter en Facebook en daarnaast heeft elke video een eigen URL van de videodienst. Sinds de introductie van Vine zijn enkele ontwikkelaars hier op ingesprongen en zodoende zijn er enkele websites ontstaan om leuke video's te vinden.

Vinepeek

Als eerste is dat Vinepeek gemaakt door PXi Ventures. Op de website wordt telkens de laatste gemaakte video getoond en zodra deze is afgespeeld na 6 seconden komt automatisch de volgende in beeld. Dit gaat allemaal volledig automatisch en dus is een waarschuwing vooraf op zijn plek, er wordt dus niet gecontroleerd welke video's worden getoond. Om de video's te bekijken hoef je overigens niet actief te zijn op Vine of op Twitter.

VineRoulette

Een andere website is VineRoulette. Deze website is iets uitgebreider dan de website Vinepeek.com. Op de homepage vul je een Engels sleutelwoord in zoals bijvoorbeeld Dogs en daarna worden gerelateerde video's van Vine getoond. Je kunt daarna achterover gaan zitten terwijl de video's automatisch worden afgespeeld, door met de muis op een thumbnail te gaan staan kun je zelf bepalen welke video je wilt bekijken. Naast de thumbnail wordt de gebruikersnaam van de maker getoond evenals de omschrijving.

Justvined

Als laatste is er nog Justvined.com. Op deze website komen direct de laatste 20 video's van Vine in beeld en deze worden automatisch afgespeeld. Van alle video's wordt het geluid gelukkig wel standaard uitgeschakeld, verder zijn er geen opties op de website.

Lees meer over: ,