Website verification toegevoegd aan Pinterest

Als gebruiker van Pinterest kon je al een eigen website of blog toevoegen aan je profiel en daar is nu een feature bijgekomen om de ingevoerde website te verifiëren. Op deze manier kun je aangeven dat je de eigenaar bent van de desbetreffende website.

Om dit in te stellen ga naar de instellingen van Pinterest en voer hier het adres in van je eigen website, sla daarna de wijzigingen op en ga opnieuw naar de instellingen. Er zal dan een knop zijn toegevoegd achter het veld om de ingevoerde website te verifiëren. Om dit te doen moet je een gepersonaliseerd HTML bestand downloaden en uploaden naar je eigen website. Zodra deze stap is voltooid dan kan de controle worden uitgevoerd. Nadat een website succesvol is geverifieerd zal er een rood icoontje voor het adres op het profiel worden geplaatst, het icoon is ook in de instellingen te zien evenals in de zoekresultaten.

In het geval dat het niet mogelijk is om dit HTML bestand te uploaden dan is het even wachten, in de toekomst zal het digitale prikbord ook andere methoden om een website te verifiëren beschikbaar gaan maken. Het is nog niet duidelijk wanneer dit precies zal zijn.

Lees meer over: