Website om Windows Store voor Windows 8 te doorzoeken

Met de nieuwe versie van Windows werd tevens tegelijk de Windows Store officieel gelanceerd door Microsoft. Nu maakt Microsoft wel individuele pagina´s van applicaties die in een browser geopend kunnen worden maar om door alle beschikbare applicaties te bladeren moet de feature binnen Windows 8 gebruikt worden en daarbij komt dan dat alleen de applicaties in beeld komen die binnen een land beschikbaar zijn.

Microsoft heeft tot op heden geen mogelijkheid om door alle applicaties te bladeren op een andere manier en dat is waar nu een website gemaakt door derden op inspringt. Het gaat om de MetroStore Scanner waarmee eenvoudig applicaties gezocht kunnen worden. Aan de rechterkant staat een zoekfunctie met daarnaast filters om te filteren op land en categorie. Rechtsboven is het aantal gevonden applicaties tijdens de laatste scan te zien en hierbij staat ook het aantal nieuwe applicaties en het aantal bijgewerkte applicaties.

Downloaden van applicaties kan niet op deze website, in plaats daarvan worden er links gegeven naar de officiële pagina's van de applicaties in de Windows Store. Via deze pagina's kunnen de applicaties dan gedownload worden, uiteraard alleen in Windows 8.

Lees meer over: ,