NU.nl in een nieuw jasje, screenshots van vroeger #nieuwnu

Misschien had je het al gezien vanmorgen, nieuwswebsite NU.nl is helemaal vernieuwd. Dat er een vernieuwing van de website aan zat te komen was al sinds december duidelijk toen enkele concepten werden getoond. De website is als eerste breder geworden met het oog op grotere schermen. Zodoende zijn de kolommen breder en is er dus meer ruimte voor het nieuwsbericht en video's en foto's die hier bij horen.

Het lettertype is nu groter en er wordt middels tabbladen bovenaan nu meer aandacht geschonken aan de andere onderdelen zoals NUjij, NUwerk, etc. Onderaan de website is de footer vernieuwd met links naar alle categorieën en linkjes naar sociale netwerken.

Onderaan op de homepage is er nu ruimte gemaakt voor de laatste video's afkomstig van videowebsite ZIE.nl, een andere onderdeel van Sanoma Media.

Reacties

De reacties op Twitter zijn over het algemeen positief al verschijnen er meldingen van enkele bugs waaronder het niet kunnen openen van artikelen. Er verschijnt dan een melding 'Er is een fout opgetreden' in beeld, hier wordt momenteel nog aan gewerkt. Sommige Twitteraars vragen zich af of de website is overgegaan op een font voor slechtzienden, sommige vinden de regelafstand te groot en de header bovenin te hoog. Verder veel felicitaties en een hoop berichten dat mensen moeten wennen.

Laat zelf weten op Twitter wat je van het nieuwe design vindt door gebruik te maken van de hashtag #nieuwnu (inmiddels al een trending topic) of mail de redactie van NU.nl rechtstreeks. Heb je overigens behoefte aan het oude design dan kun je terecht op de Duitse zustersite Dnews.de die nog niet over is naar het nieuwe ontwerp.

Screenshots

Hieronder nog een aantal screenshots van NU.nl, waaronder de oude en eerdere versies. Te zien is eigenlijk dat de website nog steeds aardig in hetzelfde jasje is gebleven.

Lees meer over: