‘We Know What You’re Doing’ toont gevoelige berichten Facebook

Veel mensen plaatsen berichten op Facebook en realiseren zich op dat moment niet wie die berichten allemaal kunnen zien. Dit gegeven is waar de website "We Know What You’re Doing" op inspeelt door publiekelijk beschikbare berichten te tonen op de website.

Door naar de website te gaan zie je mensen die berichten hebben geplaatst waarvoor ze ontslagen kunnen worden, te zien is wie iets teveel gedronken heeft en wie een nieuwe telefoonnummer heeft. Naast de publiekelijk beschikbare berichten is er ook een onderdeel Foursquare location finder en Facebook friend checkins. Wat betreft het Foursquare onderdeel worden coördinaten direct gekoppeld Google Street View.

De website werd bedacht door Callum Haywood als experiment en moet gebruikers wijzen op hetgeen wat ze eigenlijk allemaal online delen, het gaat dan met name om berichten die beter niet online kunnen hadden verschijnen. Onderaan de site staat dan ook de regel 'and we think you should stop'. Mocht een gebruiker zichzelf tegenkomen op de site en een bericht willen verwijderen dan moet diegene het bericht eerst van Facebook halen, daarna zal het bericht ook niet meer op de site staan zo staat in de disclaimer...

Lees meer over: