Google zou vandaag Wassily Kandinsky eren met een doodle

Google logo in het teken van Wassily Kandinsky

Wassily Kandinsky zou vandaag vanwege zijn geboortedag wereldwijd op diverse homepages worden geëerd door Google met een speciaal logo waaronder waarschijnlijk op de Nederlandse homepage van de zoekmachine. Wassily Kandinsky werd geboren op 4 december 1866 in Moskou, hij was een van de schilders die vorm en filosofische ondergrond gaf aan de abstracte kunst in het eerste kwart van de twintigste eeuw.

Een kopie van de doodle die vandaag zou gaan verschijnen wereldwijd ter ere van Kandinsky zie je hierboven, waarom Google heeft gekozen om het logo uiteindelijk niet te plaatsen is niet duidelijk maar zodra hier reactie op komt zal dit bericht worden bijgewerkt. Mogelijk had het te maken met copyright, zo werden er al in de afgelopen jaren enkele keren logo's geplaatst die later weer offline werden gehaald, meer hierover lees je op hier.

Andere Doodles vanwege verjaardagen van andere kunstschilders en beeldhouwers, etc. bekijk je hier. Alle logo's van Google sinds 1998 bekijk je in het overzicht: Google Logo's.

Lees meer over: ,