Nieuw ontwerp voor videokanalen YouTube

YouTube LogoWie nog het plan heeft om een kanaal op YouTube te gaan voorzien van opmaak of mogelijk bestaande opmaak wil gaan wijzigen kan beter hier nog even mee wachten. YouTube heeft laten weten dat er binnenkort een nieuw ontwerp voor videokanalen zal worden doorgevoerd. Het nieuwe ontwerp voor de kanalen heeft te maken met de nieuwe interface van de videosite die begin december werd doorgevoerd.

Met de nieuwe interface werd ook een nieuwe feature geïntroduceerd in de vorm van de abonnementen Gids aan de linkerkant van de website (ook te vinden in de mobiele applicaties). De gids bevat een overzicht van alle abonnementen, een knop om door alle kanalen te bladeren en links 'Later bekijken', 'Weergavegeschiedenis' en 'Afspeellijsten'.

Het probleem is echter dat als een gebruiker een kanaal opent via het linkermenu het kanaal niet in de originele opmaak wordt getoond maar in de layout van YouTube zelf. Dit komt omdat videokanalen nog niet zijn voorzien van de Gids en de feature is dus ook niet te zien zodra een videokanaal wordt geopend maar dit zal binnenkort gaan veranderen.

Nieuw design

Het nieuwe design is momenteel slechts beschikbaar voor een handjevol videokanalen, voorbeelden zijn: DeStorm, EpicMealTime, SORTED, MysteryGuitarMan, LOUD en Geek & Sundry. Te zien is dat bovenaan er nu een grote afbeelding kan worden geplaatst van 2120 pixels bij 1192 pixels. YouTube geeft aan met het onderstaande voorbeeld dat het middelste gedeelte van de ingestelde afbeelding altijd zichtbaar zal zijn op alle apparaten.

youtube_coverfoto

Rechtsboven boven op de afbeelding staat de profielfoto en rechtsonder is er de mogelijkheid om links naar sociale netwerken en een website te plaatsen, iets wat momenteel ook al mogelijk is. Direct onder de titel van het videokanaal de verschillende beschikbare tabbladen met rechts het totale aantal abonnees. Er is tevens ruimte onder de titel voor een introductievideo met de omschrijving er rechts naast, deze hoeft niet geplaatst te worden. Eronder is dan ruimte voor de andere blokken zoals recente uploads en afspeellijsten. Aan de rechterkant staan onder andere gerelateerde videokanalen.

youtube_videokanalen

Views

Overigens voerde YouTube recent nog een andere wijziging door betreffende videokanalen en het totale aantal views. Het was altijd zo dat het aantal views getoond op een kanaal bestond uit alle views van alle video's bij elkaar opgeteld, inclusief views van verwijderde video's en van video's die privé waren. Dit is nu gewijzigd en zodoende worden alleen de views opgeteld van de video's die publiekelijk beschikbaar zijn op het kanaal.

Lees meer over: ,