Waarschuwingsbordje Twitter: In geval van brand eerst gebouw verlaten, dan tweeten

Waarschuwingsbordje Twitter: In geval van brand eerst gebouw verlaten, dan tweeten

De onderstaande waarschuwing hangt in het kantoor van Twitter. Er staat dat in het geval van brand je het gebouw direct dient te verlaten in plaats van het eerst plaatsen van een bericht hierover op Twitter. Vivian Schiller die recent begon als de nieuwe Head of News van de microblogdienst plaatste op haar eerste werkdag een bericht op Twitter met een foto van het grappige waarschuwingsbordje in het kantoor van het bedrijf in New York.

twitter_brand_waarschuwing

Hoewel het om een grappige waarschuwing gaat zit er ook een kern van waarheid in gezien het feit dat steeds vaker mensen in het geval van calamiteiten hier iets over willen delen.

Zo gebeurde het al eens dat het brandalarm afging op het hoofdkantoor van Twitter in San Francisco, terwijl medewerkers naar buiten liepen plaatsten ze diverse tweets. Recent nog moest een vliegtuig op weg van Singapore naar Londen een noodlanding maken in Azerbeidzjan, de passagiers moesten zodoende zuurstofmaskers opzetten met als gevolg dat er diverse selfies op onder andere Twitter verschenen. Als laatste was er vorige week nog een man druk aan het tweeten terwijl het gebouw waarin hij woonde in brand stond. Voor de duidelijkheid, de man bevond zich op dat moment nog in zijn eigen appartement.

Lees meer over: