Waarschuwing in iOS 7.1 over in-app aankopen

Waarschuwing in iOS 7.1 over in-app aankopen

Met de komst van iOS 7.1 afgelopen week zijn er een aantal kleine toevoegingen doorgevoerd waaronder een nieuwe waarschuwing specifiek voor in-app aankopen.

Veel apps kunnen tegenwoordig gratis gedownload worden en in de app zijn dan tegen betaling diverse uitbreidingen beschikbaar. Nieuw is dat er een waarschuwing zal worden getoond zodra er een aankoop is gedaan. In de melding staat dat het mogelijk is om in de komende 15 minuten nog andere aankopen te doen zonder dat het nodig is om een wachtwoord in te voeren, eronder staat een knop om de instellingen van iOS te openen.

Deze periode van 15 minuten is overigens niet nieuw en heeft al vaak voor kritiek gezorgd. Er zijn dan ook situaties bekend waarin kinderen op deze manier voor honderden euro's hebben uitgegeven zonder dat de ouders dit door hadden. In de instellingen kan de mogelijkheid om dit soort aankopen te doen geheel worden uitgezet. De optie is te vinden door naar de instellingen te gaan, dan te kiezen voor Algemeen en daarna Beperkingen.

Lees meer over: ,