Waarschuwing Australische politie voor Apple Maps

Hoewel het momenteel even rustig is omtrent de kaartenapplicatie van Apple is daar nu een nieuw bericht afkomstig uit Australië. De politie uit de Australische plaats Mildura heeft namelijk een bericht online geplaatst om alle gebruikers van iOS 6 te waarschuwen voor de kaartenapplicatie van Apple. De fouten in de kaartenapplicatie kunnen namelijk fatale gevolgen hebben volgens de politie die de waarschuwing online heeft geplaatst nadat in de afgelopen weken diverse keren automobilisten waren verdwaald in Murray Sunset National Park na het volgen van de route aangegeven door de kaartenapplicatie.

Uit testen van de politie is gebleken dat de applicatie Mildura midden in het nationaal park Murray Sunset plaatst terwijl de stad in werkelijkheid maar liefst 70 kilometer verderop ligt.

De waarschuwing van de politie is niet voor niets gezien het feit dat er geen water in Murray Sunset National Park te vinden is en de temperaturen bijzonder hoog op kunnen lopen. Sommige automobilisten gelokaliseerd door de politie waren al 24 uur zonder water of eten aan het dwalen in het gebied en hadden tevens al de nodige kilometers gelopen om maar een telefoonverbinding te kunnen krijgen. De politie geeft aan contact te hebben opgenomen met Apple om het probleem in de applicatie op te lossen, het advies aan iedereen die van plan is om Mildura of andere locaties in de buurt te gaan bezoeken is dan ook om een echte kaart te gebruiken totdat het probleem is opgelost door Apple.

Lees meer over: ,