Vroege versie Windows 8 uitgelekt [screenshots]

Zoals gebruikelijk in het geval van Microsoft lekken vroege versies van onder andere Windows en Microsoft Office met regelmaat uit en zijn ze op de bekende plaatsen te vinden. Zo ook is er nu een vroege build, 7850 (Milestone 1) van Windows 8 uitgelekt die te vinden is op je favoriete BitTorrent website. Het gaat echter wel om een oudere versie die al is verlopen. Deze build van Windows 8 lijkt nog veel op Windows 7, een vernieuwde interface zal dan ook pas in een later stadium gaan opduiken. Verder zit niet de vroege preview van Internet Explorer 10 in deze build maar gewoon nog Internet Explorer 9.

Systeemvak

Wat in ieder geval direct in het oog springt is de toevoeging van de afbeelding van het gebruikersaccount rechts in het systeemvak. Als je hier op klikt dan zie je direct een knop om instellingen te openen en een knop om je afbeelding snel te wijzigen. Verder een optie om snel tussen gebruikers te schakelen, een optie om uit te loggen plus een optie om de computer te snel vergrendelen. Eerder uitgelekte functionaliteiten zijn nog niet allemaal terug te zien in deze build die in dit geval in totaal 7.88 GB inneemt op de harde schijf.

Screenshots

Windows 8 wordt niet eerder verwacht dan eind 2012 en het zal wellicht tot begin 2013 duren voordat het besturingssysteem in de winkel ligt. Het is wel zo dat een eerste betaversie waarschijnlijk later dit jaar nog zal gaan verschijnen. Hieronder een aantal screenshots plus de bijzondere wallpaper die je op de achtergrond ziet staan waarin wordt opgeroepen om het besturingssysteem vooral niet te lekken.

Lees meer over: ,