Vrijdag korting op producten Apple vanwege Black Friday

Het komt niet echt vaak voor dat Apple korting geeft op eigen producten maar er is in ieder geval een dag in het jaar waarop dit wel het geval is. Het gaat om aanstaande vrijdag, 23 november oftewel Black Friday in de Verenigde Staten aangekondigd als het eendaagse Apple shoppingevenement. De kortingen variëren van 10 tot 15 procent en gelden dus alleen op vrijdag in de 390 winkels van Apple wereldwijd maar ook in de online store, de prijzen zijn uiteraard niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen en de prijzen gelden alleen voor voorradige producten en uiteraard alleen zolang de voorraad strekt.

In de Verenigde Staten wordt aanstaande donderdag Thanksgiving gevierd en veel medewerkers krijgen de vrijdag ook vrij van werkgevers. Omdat men deze dag aangrijpt om inkopen te gaan doen voor de feestdagen volgende maand ontstaat er de nodigde drukte en daarom wordt deze vrijdag Black Friday genoemd in de Verenigde Staten.

Tweedehands producten

Naast het bovenstaande bericht komt er het nieuws van 9to5mac dat Apple een winkel op eBay is begonnen om tweedehands producten te verkopen. Hoewel nergens is te zien dat de winkel van het bedrijf is blijkt dit wel zo te zijn, het gaat om dit moment nog om een test.

Direct op de homepage staat dat het gaat om 'Apple Certified Refurbished Products' met een jaar garantie, nieuwe batterijen, het originele besturingssysteem geïnstalleerd en een kwaliteitscheck. Ook zijn de producten opnieuw ingepakt en voorzien van een nieuwe kabel. In de shop zijn alleen iPads, MacBooks en iPods te koop er worden geen iPhones aangeboden. De winkel is op dit moment alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Lees meer over: , , , , ,