Vraag Google naar informatie over bestellingen, vluchten en meer

google_vragen_tb Google heeft een aantal nieuwe features aangekondigd die het makkelijker maken om eigen persoonlijke informatie te vinden met de zoekmachine. Het gaat dan om informatie afkomstig uit Gmail, Google Agenda en Google+. Door simpelweg bijvoorbeeld een vraag te stellen als 'Is my flight on time?' zal de zoekmachine realtime vluchtinformatie tonen of informatie over aankomende vluchten op basis van gevonden informatie in Gmail.

Zo kan er ook gezegd worden 'my hotel' om informatie zoals naam en adres van een gereserveerd hotel snel op te zoeken om een routebeschrijving te maken. Het uitspreken van 'my purchases' toont bijvoorbeeld een overzicht van bestellingen. Wat betreft Google+ kan er gevraagd worden 'Show me my photos from Thailand' om eigen foto's op te zoeken. Spreken van de zoekopdrachten hoeft niet, het typen van de vragen werkt ook gewoon.

In de komende dagen zal Google de feature gaan uitrollen voor desktop, tablet en smartphone voor alle Engelssprekende gebruikers. Uiteraard kan deze informatie niet door andere gebruikers worden opgevraagd en de informatie is alleen te zien indien er is ingelogd. De nieuwe feature kan ook weer worden uitgeschakeld. Google experimenteert al langer met het tonen van informatie afkomstig van onder andere Gmail in de resultaten. Dit experiment waarvan dus nu een aantal features definitief worden doorgevoerd blijft gewoon bestaan en in de toekomst zullen hier nieuwe features aan worden toegevoegd.

Google Now kon overigens al een tijdje veel van deze informatie tonen op een mobiel.

google_vragen