Voorwaarden voor parodie-accounts op Twitter aangepast

Voorwaarden voor parodie-accounts op Twitter aangepast

Twitter heeft de pagina met voorwaarden specifiek gericht op parodie-accounts aangepast. Tegenwoordig zijn er een hoop parodie-accounts te vinden op de microblogdienst, een groot aantal buitenlandse accounts maar ook een aantal Nederlandse zoals bijvoorbeeld het account @Koning_NL (voorheen Koningin_NL) en het account @NSCommunicatie.

Deze accounts mogen gewoon geopend worden op Twitter maar moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. In een kort bericht laat Twitter weten de voorwaarden hiervoor aangepast te hebben maar er wordt hierbij niet aangegeven wat er precies gewijzigd is. In ieder geval stipt het bedrijf in de voorwaarden nu aan dat het niet is toegestaan om een profielfoto in te stellen die lijkt op of gelijk is aan het logo van het betreffende bedrijf zoals bijvoorbeeld de NS in het geval van het account NSCommunicatie. Dit punt over de gebruikte profielfoto werd eerder nog niet genoemd in de voorwaarden.

Verder moet in de naam van een account aangegeven worden dat het om een nepaccount gaat door woorden als "not," "fake," or "fan." te gebruiken. Dit is ook van toepassing op de omschrijving van een account waar zinnen als "This is a parody," "This is a fan page," "Parody Account," "Fan Account," "Role-playing Account," of "This is not affiliated with…" gebruikt moeten worden. De pagina van Twitter met alle voorwaarden is hier te vinden.

Lees meer over: