Voor het eerst livestream uitreiking Oscars, maar beperkt

Voor het eerst livestream uitreiking Oscars, maar beperkt
De Oscars zullen voor de 86ste keer worden uitgereikt.

Vandaag worden voor de 86ste keer de Oscars uitgereikt in het Dolby Theatre in Hollywood Los Angeles. De eerste dat de Academy Awards werden uitgereikt was op 16 mei 1929 tijdens een brunch in het Hollywood Roosevelt Hotel. Er werden 15 prijzen uitgereikt en er waren op dat moment nog slechts 270 mensen bij aanwezig. Inmiddels is de uitreiking een stuk groter geworden en worden er in totaal 30 gouden beeldjes uitgereikt.

Het zal dit jaar voor het eerst zo zijn dat de uitreiking via een livestream te bekijken zal zijn. ABC zal de livestream verzorgen op Oscar.com, ABC.com en WatchABC.com en op mobiel via de Watch ABC app voor iOS en Android. Degene die voor de livestream kiezen moeten echter wel een abonnement hebben op Comcast, Cablevision, Cox Communications, Charter Communications, Midcontinent Communications, Verizon GiOS, Google Fiber of AT&T U-Verse. Na de uitreiking zal de show online worden geplaatst en beschikbaar zijn tot en met woensdag 5 maart. De speeches en optredens zullen ook online worden gezet.

Hier in Nederland kan de uitreiking vannacht live bekeken worden op Film1. De uitzending is beschikbaar voor abonnees van Film1 maar ook gratis voor niet-abonnees bij vrijwel alle kabelmaatschappijen en aanbieders van digitale televisie zoals UPC, Ziggo, CanalDigitaal, Delta en Caiway. De liveuitzending zal vanavond om 23:00 uur beginnen. De show zelf begint om 01.00 uur Nederlandse tijd en zal worden gepresenteerd door Ellen DeGeneres.

Google heeft overigens al voorspellingen gedaan voor vanavond, deze lees je hier.