Volledig nieuwe interface voor Google+ en diverse nieuwe features

google_plus_logo Google heeft het eigen sociale netwerk Google+ een volledig nieuwe interface gegeven. Sinds de introductie in 2010 werd de interface afgelopen jaar in april al een keer op de schop genomen en dit is de tweede grote redesign. Google geeft aan dat er nu 190 miljoen gebruikers actief zijn in de Google+ stream en 390 miljoen gebruikers zijn actief verspreid over alle producten van het bedrijf, het gaat dan om gebruikers die bijvoorbeeld applicaties waarderen middels de bekende +1 knop of videogesprekken voeren in Gmail.

Nieuwe interface

Bij het ontwerpen van de nieuwe interface heeft Google zich gericht op de drie belangrijkste onderdelen van het sociale netwerk, de Stream, Hangouts en Foto's. Het resultaat wat betreft het overzicht met berichten is een interface waarbij elk bericht een kaart is wat een beetje doet denken aan Pinterest en Facebook. De berichten worden geplaatst in meerdere kolommen, maximaal drie afhankelijk van de schermgrootte. Foto's en video's kunnen hierbij over de breedte van het nieuwsoverzicht worden geplaatst. Aan de linkerkant is een nieuw uitklapbaar menu geplaatst om de verschillende onderdelen van Google+ te openen, dit menu stond voorheen standaard in beeld maar moet nu geopend worden door op Home te klikken. Daarnaast is er gelet op diverse animaties.

Gerelateerde hashtags

Dan is er de toevoeging van gerelateerde hashtags. Als voorbeeld noemt Google een bericht geplaatst door een sportclub zoals hieronder in de video ook is te zien. Google zal het bericht bekijken en proberen te achterhalen waar deze over gaat en de juiste hashtag of hashtags toevoegen, in dit geval #SFGiants en #BusterPosey. Deze hashtag wordt rechtsboven in de kaart getoond, door te klikken op het de hashtag zal de kaart omdraaien en komen er meer berichten in beeld gerelateerd aan de betreffende hashtag. Zodoende kun je snel gerelateerde berichten lezen / zoeken op de plek van het originele bericht. Zelf kun je uiteraard ook gewoon hashtags toevoegen aan een bericht en eventueel automatisch toegekende hashtags door Google kunnen handmatig weggehaald worden.

Google+ Photos

Als laatste heeft Google gekeken naar Google+ Photos. Zo is er de feature Auto Backup om automatisch foto's op een mobiel apparaat op te slaan, foto's met een formaat tot 2048 pixels mogen gratis worden opgeslagen. Tevens zijn er features toegevoegd met betrekking tot het bewerken van foto's. Een overzicht van de functies in de video hieronder.

Lees meer over: , ,