Volgende versie Photoshop geen ondersteuning Windows XP

Windows XP wordt volgende maand op 25 oktober precies 11 jaar oud en inmiddels is er Windows Vista, Windows 7 en op 26 oktober aanstaande zal Windows 8 gaan uitkomen. Reden genoeg voor Adobe om wat betreft Photoshop te gaan stoppen met het ondersteunen van Windows XP zo is bekend gemaakt door het bedrijf.

De huidige versie van Photoshop is versie CS6 (13.0) en dit is direct de laatste versie met ondersteuning voor Windows XP, detail hierbij is dat Adobe al was gestopt met ondersteuning voor Vista. Het is echter nog niet duidelijk of de volgende versie van Photoshop wel geïnstalleerd kan worden op Windows XP of dat dit ook geheel niet mogelijk is, ondanks dat er sinds april dit jaar geen ondersteuning voor Windows Vista meer is kan de huidige versie van Photoshop wel nog gewoon geïnstalleerd worden.

Adobe dringt erop aan dat bestaande klanten met Windows XP binnenkort plannen gaan maken om te upgraden naar Windows 7, Windows 8 zodat zij ook gewoon over de laatste features kunnen beschikken zodra de volgende versie van het programma uit komt.

Lees meer over: , , , ,