Volgende update Windows 8.1 laat je Metro-apps vastpinnen op taakbalk desktopomgeving

Volgende update Windows 8.1 laat je Metro-apps vastpinnen op taakbalk desktopomgeving

Met de volgende update voor Windows 8.1 zal er een feature worden toegevoegd om Metro-apps vast te kunnen pinnen op de taakbalk in de desktopomgeving van Windows. Dit blijkt uit een aantal screenshots van een gelekte versie van de aankomende update.

Hieronder in de screenshots is te zien hoe deze apps zijn geplaatst op de taakbalk van Windows om deze zodoende sneller op te kunnen starten. Door met de muis over het icoon te gaan van een actieve app verschijnt er een preview in beeld vergelijkbaar met previews van andere programma's die worden gebruikt in de desktopomgeving. Microsoft voegt op deze manier de desktopomgeving van Windows en de Metro-interface steeds meer samen.

Het is de verwachting dat Microsoft de volgende update voor Windows 8.1 zal gaan aankondigen of mogelijk gaan uitbrengen tijdens de eigen Build conferentie begin april. Windows 9 zal naar verwachting pas volgend jaar gaan verschijnen. In Windows 9 zal het straks ook mogelijk gaan worden om Metro-apps te gebruiken in de desktopomgeving.

windows_8_taakbalk_metro_2

windows_8_taakbalk_metro_1

Lees meer over: ,