Volgende testversie Windows 8 begin juni

De volgende testversie (Release Candidate) van Windows 8 zal uit gaan komen in de eerste week van juni, dit liet Steven Sinofsky van Microsoft weten tijdens de Windows Developer Days in Japan. Deze versie wordt door Microsoft de Release Preview genoemd en is de laatste testversie voor de definitieve release. Sinds eind februari is de Consumer Preview van Windows 8 beschikbaar die tot op heden nog steeds gedownload kan worden en Microsoft liet dit weekend nog weten dat deze versie momenteel al veel gebruikt wordt, zelfs twee keer zoveel als de bèta van Windows 7 in dezelfde periode.

Er is nog geen datum bekend gemaakt door Microsoft waarop de nieuwe versie van Windows beschikbaar zal komen maar de verwachting is dat dit in oktober zal zijn.

Logo

De oplettende kijker valt het wellicht op dat in de onderstaande presentatie het oude logo van Windows is te zien, dit terwijl er recent een nieuw logo werd geïntroduceerd. Microsoft zal echter niet terug gaan vallen op het oude logo van Windows en het bedrijf heeft al snel laten weten via Twitter dat het een foutje betreft, 'just a miss on the slide. #sorry'.

Meer informatie en screenshots over de nieuwe versie in het artikel: Blik op Windows 8.

Lees meer over: ,