Volgende stap voor zelfrijdende auto’s Google

Google is nog altijd druk bezig met de zelfrijdende auto's die op 9 oktober 2010 werden gepresenteerd. Inmiddels hebben de auto's meer dan 482.000 kilometer afgelegd geheel zonder ongelukken en nu is het tijd voor een volgende stap. Hoewel er veel verkeerssituaties zijn getest is het ook noodzakelijk om te bekijken hoe de auto functioneert onder diverse weersomstandigheden (bijvoorbeeld sneeuw) en ook in het geval van wegwerkzaamheden en andere risicovolle situaties in het dagelijks verkeer.

De eerste stap is nu dat leden van het team de auto alleen gaan gebruiken bijvoorbeeld om mee naar het werk te rijden, tot op heden was het altijd zo dat er minstens twee mensen in de auto zaten. De teamleden zullen wel altijd plaatsnemen achter het stuur zodat ze in alle gevallen kunnen ingrijpen als dat nodig is. Diverse medewerkers zullen direct ook een nieuwe auto gaan testen want na de diverse Toyota Priussen en een een Audi TT is er nu een Lexus RX450h klaargemaakt waarvan je een foto hieronder ziet.

Google heeft overigens ook sinds een tijdje een eigen geheime racebaan zo liet voormalig CEO van Google Eric Schmidt onlangs weten. De geheime racebaan is door het bedrijf in een parkeergarage gebouwd. Tevens zei Schmidt dat als de Toyota Prius gaat racen tegen een andere auto met iemand achter het stuur de Prius altijd weet te winnen.

Lees meer over: ,