Volgende maand Chromebook met touchscreen van Google

Volgens de Chinese krant de China Times is Google van plan om nog voor het einde van dit jaar een eigen Chromebook te introduceren met een touchscreen. Het bedrijf zou al 20 miljoen exemplaren hebben besteld bij de Taiwanese fabrikant Compal.

Op het apparaat zou dan het eigen besturingssysteem Google Chrome OS komen te draaien al wordt er ook gedacht aan een combinatie tussen het mobiele besturingssysteem Android en Chrome, er gaan wat dat betreft al langer geruchten dat Google beide besturingssystemen uiteindelijk graag zou willen samenvoegen.

Behalve het touchscreen zijn er momenteel nog geen verdere technische details over het apparaat bekend, tevens is niet duidelijk of het apparaat ook als tablet gebruikt kan worden zoals bijvoorbeeld kan met de onlangs gelanceerde Surface van Microsoft. Als de berichten kloppen dan zou volgende maand de nieuwe Chromebook met touchscreen uitgebracht gaan worden door Google, mogelijk onder de naam van het bedrijf zelf.

Vorige maand introduceerde Google nog een nieuwe Chromebook gemaakt in samenwerking met Samsung. De laptop met een 11,6 inch scherm heeft een prijs van 249 dollar en is op dit moment alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk. Vooralsnog komt de Chromebook zo het lijkt nog niet naar Nederland.

Lees meer over: , ,