Volgend jaar spel Game of Thrones

Volgend jaar spel Game of Thrones

Volgend jaar zal er een spel van de populaire televisieserie Game of Thrones gaan verschijnen. Op dit moment is Telltale Games bezig met de ontwikkeling van het spel zo heeft het bedrijf aangekondigd tijdens het VGX-evenement (voormalig Spike Video Game Awards) gisteren. Telltale Games is onder andere bekend van het spel The Walking Dead.

Het is de planning dat de nieuwe Game of Thrones-game ergens volgend jaar moet gaan verschijnen. Telltale Games heeft aangegeven dat het spel gebaseerd zal zijn op de televisieserie niet op de boeken, op dit moment is de ontwikkelaar nog bezig met het beslissen van welke karakters en locaties in het spel moeten gaan komen. Tevens is de ontwikkelaar nog in gesprek met HBO over het vertalen van de serie naar een spel.

Downloadrecord

Inmiddels zijn er drie seizoenen van Game of Thrones en volgend jaar zal het vierde seizoen volgen, het is de verwachting dat de eerste aflevering van het vierde seizoen eind maart / begin april uitgezonden zal worden. Eerder dit jaar zorgde de laatste aflevering van het derde seizoen nog voor een nieuw downloadrecord. Het BitTorrent-bestand van de finale van het derde seizen werd door meer dan 170.000 mensen tegelijkertijd gedeeld, in totaal werd de laatste aflevering meer dan een miljoen keer gedownload binnen 24 uur.

Het vorige record stond ook op naam van Game of Thrones en dit ging om de eerste aflevering van het derde seizoen, door meer dan 163.000 mensen tegelijkertijd gedeeld.

Via: nu.nl
Lees meer over: