Volgend jaar Microsoft Store in het Verenigd Koninkrijk

Microsoft heeft momenteel plannen om een winkel te gaan openen in het Verenigd Koninkrijk, de eerste in Europa. Op dit moment heeft Microsoft al diverse winkels, vergelijkbaar met de winkels van Apple, in de Verenigde Staten. In totaal zijn er nu 19 Microsoft Stores en een nieuwe winkel in New York zal binnenkort gaan openen. Ook zal Microsoft later dit jaar diverse winkels in Canada gaan starten, het bedrijf kondigde afgelopen jaar nog aan in twee jaar tijd in totaal 75 winkels te willen openen.

Het is de bedoeling dat later deze zomer een online winkel opengaat in het Verenigd Koninkrijk, de fysieke Microsoft Store zou dan in maart volgend jaar geopend gaan worden. Een locatie is nog niet bekend, wel is duidelijk dat het ergens in Londen zal zijn. Het bedrijf heeft nog in overweging om in dezelfde periode direct meerdere shops in Londen en andere locaties in het land te openen. Het is nog niet duidelijk of er mogelijk ook winkels geopend zullen gaan worden in Nederland, een Nederlandse webwinkel bestaat al wel.

In de Microsoft Store kan men, net als in Apple Stores, terecht om zowel software (Windows, Office, etc.) als hardware uit te proberen en uiteraard aan te schaffen.

Chromezone

Google heeft overigens ook een soort eigen winkels. Zo bestaat er in Londen een winkeltje van Google binnen een vestiging van PC World in de wijk Tottenham. De Chromezone werd afgelopen jaar geopend gericht op het uitproberen van Chromebooks.

Lees meer over: ,