Volgend jaar iPhone met scherm van minstens 5-inch, iPad met 12,9-inch scherm

Volgend jaar iPhone met scherm van minstens 5-inch, iPad met 12,9-inch scherm

Er waren afgelopen maand geruchten dat Apple zou werken aan een iPhone met een 6-inch scherm en nu is daar een volgend bericht afkomstig van anonieme bronnen dat Apple volgend jaar zou gaan komen met een iPhone die een scherm heeft van minstens 5-inch. Het bedrijf voerde met de iPhone 5 een groter scherm door vergeleken met de iPhone 4S en de nieuwe iPhone 5S beschikt over ditzelfde scherm van 4-inch evenals de iPhone 5C. Het is niet duidelijk of Apple een model met een 4-inch scherm ook zal laten bestaan.

iPad

Naast een iPhone met een groter scherm zou Apple ook een iPad met een groter scherm willen gaan maken. Op dit moment heeft de iPad een 7,9-inch scherm en een nieuwe variant zou beschikken over een 12,9-inch scherm. Deze grotere iPad met name gericht op bedrijven en scholen zou ook volgend jaar worden uitgebracht door het bedrijf. Het is de verwachting dat Apple later deze maand, mogelijk op dinsdag 15 oktober, de iPad 5 zal gaan presenteren. Het nieuwe model van de tablet zal dunnere randen gaan krijgen vergelijkbaar met de huidige iPad Mini waardoor het apparaat iets compacter zal worden.

iPad Mini 2

Wat betreft de iPad Mini 2 is het de verwachting dat deze ook later deze maand zal worden gepresenteerd al kan het zijn dat deze introductie zal worden uitgesteld. Er gaan geruchten dat Apple momenteel tegen problemen aanloopt wat betreft de productie van retinaschermen voor de iPad Mini 2. Door deze problemen zal de tablet mogelijk moeilijk of zelfs niet meer leverbaar zijn dit jaar. De iPad Mini 2 zal in meerdere kleuren beschikbaar komen vergelijkbaar met de iPhone 5S en tevens een vingerafdrukscanner krijgen.

iWatch

Als laatste zijn er nog berichten over de iWatch waar Apple momenteel aan zou werken. Volgens de Koreaanse nieuwssite Chosun Ilbo zou de smartwatch een flexibel OLED-beeldscherm gaan krijgen,. Verder zou het bedrijf testen met verschillende schermgroottes, 1,3-inch, 1,4-inch, 1,5-inch. De geruchten over het horloge gaan al rond sinds begin dit jaar, het is de verwachting dat het apparaatje niet eerder dan volgend jaar zal verschijnen.

Lees meer over: , , ,