‘Volg ons’ buttons van AddThis

AddThis is met name bekend vanwege de knoppen die je vaak op websites terug ziet komen onder berichten om het desbetreffende artikel te kunnen delen op sociale netwerken als Twitter, Facebook en Hyves. Dit is een handige manier om eenvoudige dergelijke knoppen toe te voegen aan een website.

Maar AddThis heeft nog een handige toevoeging voor websites, een 'Follow menu'. Net als de net genoemde knoppen zie je ook vaak op websites een aantal buttons staan met links naar sociale netwerken waarop de berichten van een website of persoon gevolgd kunnen worden bijvoorbeeld zoals je hier aan de rechterkant ziet staan.

Het Follow Menu van AddThis is bedoeld om eenvoudig een dergelijk overzichtje te plaatsen. Je vult voor elk netwerk je gebruikersnaam in en eventueel het adres van je RSS feed en er komt automatisch een menu uitrollen die geplaatst kan worden op een website. Er is nog geen keuze wat betreft het uiterlijk maar wel kan er gekozen worden hoe groot de iconen moeten zijn en of het overzicht horizontaal of verticaal getoond moet worden.

Wat betreft de beschikbare netwerken kan er een gebruikersnaam ingevuld worden voor: Facebook, Twitter, LinkedIn, Google Buzz, YouTube en Flickr plus eventueel het adres van een RSS feed. De code kan hier gemaakt worden.