Volg de Kerstman op Google Maps

Net als voorgaande jaren is het ook dit jaar weer mogelijk om de reis van de Kerstman te volgen in Google Earth of op Google Maps. Dit kan op de hiervoor ingerichte website die Google in samenwerking met NORAD net als voorgaande jaren heeft opgezet. Het volgen van de Kerstman kan direct op de homepage van noradsanta.org mits je Google Earth hebt geïnstalleerd en je ziet dan hoe snel de pakjes worden rondgebracht.

Google Maps

Er is ook een Google Maps kaart waarop de Kerstman gevolgd kan worden. Door op de Kerstman of een van de pakjes te klikken zie je meer informatie over de huidige locatie, en ook staan er een aantal video's op waarvan je er eentje hieronder ziet. Verder is de Kerstman zo modern als hij is ook aanwezig op Twitter, Facebook en zelfs Google+.

Mobiel en mail

Dit jaar nieuw is dat de Kerstman ook mobiel gevolgd kan worden. Door bijvoorbeeld de Kaarten app op de iPhone te openen en te zoeken naar Santa zie je zijn huidige locatie. Heb je geen beschikking over een computer dan is er nog de optie om de Kerstman te mailen op noradtrackssanta@gmail.com, je krijgt dan een antwoord zoals hieronder.

Op het moment van schrijven zijn er al meer dan 700 miljoen pakjes bezorgd en is de Kerstman bijna gearriveerd in Sri Lanka. Over enkele uren zal hij arriveren in Nederland.

Lees meer over: , , , ,