Virgin Atlantic gestart met proef Google Glass

Virgin Atlantic gestart met proef Google Glass

Virgin Atlantic test momenteel met de bril van Google op London Heathrow Airport. De luchtvaartmaatschappij heeft diverse grondstewardessen een bril gegeven om eerste klas passagiers beter van dienst te kunnen zijn. Met de bril kan een stewardess passagiers inchecken, eventuele wijzigingen doorgeven en snel antwoorden geven op vragen van passagiers over de bestemming zoals over het lokale weer en lokale evenementen.

De proef van Virgin Atlantic zal in eerste instantie zes weken gaan duren, indien de proef succesvol blijkt te zijn dan overweegt de luchtvaartmaatschappij het gebruik van Google Glass verder uit te breiden naar andere vliegvelden. In dat geval zouden stewardessen ook dieetvoorkeuren van passagiers kunnen opvragen evenals diverse andere wensen.

Politie New York

Recent werd ook duidelijk dat de politie van New York zijn begonnen met het testen van de bril van Google. De NYPD heeft diverse exemplaren van de bril (1500 dollar per stuk) via het testprogramma van Google aangeschaft om uit te proberen tijdens het werk op straat. De politie ziet onder andere mogelijkheden wat betreft de camera van de bril om opnames te kunnen maken en het korps ziet mogelijkheden voor het inzetten van gezichtsherkenning. Ook zouden politieagenten snel kunnen worden voorzien van informatie. Het is niet duidelijk hoeveel exemplaren de NYPD precies heeft aangeschaft.

Lees meer over: ,