Vine voor Windows Phone uitgebracht

Vine voor Windows Phone uitgebracht

Begin vorige maand was er al een gerucht dat Vine mogelijk op korte termijn voor Windows Phone beschikbaar zou gaan komen. Het vermoeden kwam voort uit een screenshot van de app van Twitter die per ongeluk online werd geplaatst in de Windows Store. In deze screenshot die snel weer offline werd gehaald was een icoon van de videodienst te zien. De screenshot bleek correct te zijn want Vine voor Windows Phone is officieel uitgebracht.

De app ziet er qua layout vergelijkbaar uit als de app van Twitter voor het mobiele besturingssysteem en bevat vrijwel dezelfde features als de apps voor iOS en Android. Video's mogen maximaal zes seconden duren en kunnen daarna gedeeld worden op Vine, Twitter en Facebook. Verder zijn bijvoorbeeld trending posts en featured hashtags aanwezig. Naast de bekende features is er ook een specifieke feature alleen voor Windows Phone beschikbaar, dit is het vastzetten van gebruikers en kanalen op het startscherm.

Vine voor Windows Phone kan hier in de Windows Store worden gedownload, een aantal screenshots hieronder. Op het moment dat Vine werd gelanceerd door Twitter in januari was de videodienst alleen beschikbaar voor iOS, pas in juni volgde een app voor Android.

Lees meer over: , ,