Vine voor Android komt op korte termijn beschikbaar

Vine logo Sinds de introductie van Vine eind januari is de videodienst alleen beschikbaar voor de iPhone en tot op heden is er nog geen applicatie voor Android. In februari plaatste Twitter een aantal vacatures online waaronder een vacature voor een Lead Android Engineer waardoor al snel gedacht werd dat een applicatie voor Android snel zou volgen.

Nu heeft de medeoprichter van Vine Dom Hofmann laten weten dat een applicatie van Vine voor Android op korte termijn zal gaan volgen. Er zijn op dit moment wel verschillende alternatieven voor Android beschikbaar zoals Vine Tube om video's van Vine te bekijken maar er zijn logischerwijs geen applicaties waarmee daadwerkelijk video's van maximaal zes seconden gemaakt kunnen worden, iets wat straks met de officiële applicatie uiteraard wel kan. Recent bleek nog dat Vine voor de iPhone in de Verenigde Staten was gestegen naar de eerste plaats in de lijst met de meest populairste gratis applicaties.

Er is geen datum genoemd voor de release voor Android. Wel liet Hofmann nog weten dat een feature om vrienden te taggen binnenkort ook zal gaan volgen in de versie voor iOS.

Lees meer over: , ,