Vine voor Android gelanceerd door Twitter

vine_android_logoGoed nieuws voor iedereen met een apparaat met Android, Twitter heeft een applicatie van Vine uitgebracht voor het mobiele besturingssysteem. De videodienst van Twitter werd op donderdag 24 januari gelanceerd specifiek voor de iPhone, met de applicatie kunnen korte video's worden gemaakt die maximaal zes seconden mogen duren. Tot op heden ontbrak er nog een applicatie voor Android, eind april kondigde de medeoprichter van de videodienst al wel aan dat Vine voor Android snel zou gaan volgen.

De applicatie heeft een aantal features gelijk aan de huidige applicatie voor de iPhone zoals de feature om makkelijk vrienden te vinden en er kan makkelijk worden bekeken welke video's trending zijn. Nieuwe video's kunnen uiteraard worden gedeeld op Twitter. Als laatste is er nog een feature toegevoegd specifiek voor Android en dat is zoomen.

Echter vanwege de ontwikkeling van Vine voor Android en het blijven toevoegen van nieuwe features aan Vine voor iOS de afgelopen tijd zijn de applicaties nog niet helemaal gelijk qua functionaliteiten. In de komende weken zal Twitter frequent nieuwe updates gaan uitbrengen en zodoende onder andere een zoekfunctie gaan toevoegen, mentions, evenals ondersteuning voor hashtags plus de optie om video's te delen op Facebook.

Screenshots van Vine voor Android zie je hieronder, downloaden kan hier in Google Play.

Lees meer over: , , ,