Vine van Twitter nieuw op plaats 26 in App Store

Vine logoGisteren introduceerde Twitter de videodienst Vine, een applicatie vooralsnog alleen beschikbaar voor de iPhone en iPod Touch waarmee je op een eenvoudige manier korte video's van maximaal zes seconden kunt maken en online kunt delen.

Nu 24 uur na de introductie van Vine is de applicatie in de Nederlandse App Store van Apple binnengekomen in de lijst met de populairste gratis applicaties voor de iPhone en iPod Touch op plaats 26. In de categorie Sociaal netwerken is Vine nieuw binnengekomen op de derde plaats. In de Verenigde Staten doet Vine het nog beter, de applicatie is nieuw binnengekomen op 14 en in de categorie Sociaal netwerken zelfs op de eerste plaats.

De start voor de videodienst is wat dat betreft goed maar het is nog even afwachten of Vine hoog in de lijst kan blijven staan. Een goed voorbeeld is de recent gelanceerde applicatie Poke van Facebook. Met de nieuwe applicatie die alleen beschikbaar is voor iOS kunnen berichten naar vrienden op het sociale netwerk worden gestuurd, deze berichten mogen maar beperkte tijd bekeken worden. De applicatie wist bijzonder snel in de Verenigde Staten de eerste plaats te pakken in de lijst met de meest populaire gratis applicaties maar viel binnen een week terug naar plaats 34. In de Nederlandse App Store kwam Facebook Poke binnen op plaats vijf echter binnen een week zakte de applicatie naar 84.

Het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat Twitter de videodienst integreert in de eigen applicatie voor iOS en dan zal Vine (ook al Instagram voor video's genoemd) sowieso een boost qua populariteit gaan krijgen. Het is overigens niet vereist om een account op Twitter te hebben om de applicatie te kunnen gebruiken, een e-mailadres is voldoende.

Facebook

Overigens liep Vine al snel tegen een klein probleem op na lancering. Facebook, waarop ook video's vanuit de applicatie gedeeld kunnen worden heeft het in de applicatie kunnen zoeken van vrienden op het sociale netwerk geblokkeerd. Zodra je andere gebruikers wilt gaan zoeken zal er een foutmelding "Vine is not authorized to make this Facebook request." in beeld verschijnen, het delen van video's op het netwerk kan dus wel gewoon.

facebook_foutmelding_vine_2

Lees meer over: , , , ,