Vine populairste gratis applicatie in Amerikaanse App Store

Vine logoVine is bijzonder populair in de Verenigde Staten zo blijkt. De videodienst werd op 24 januari gelanceerd door Twitter en hiermee maak je eenvoudig video's van maximaal zes seconden. De applicatie is inmiddels gestegen naar de eerste plaats in de lijst met de populairste gratis applicaties in de App Store in de Verenigde Staten.

Wat echter opvalt in dit geval is dat Vine eigenlijk alleen maar zo populair is in de Verenigde Staten en dat de applicatie in andere landen deze eerste plaats niet weet te pakken. In de Nederlandse App Store is Vine te vinden op plaats 76. Wel is de videodienst de populairste applicatie in de categorie Sociaal netwerken in de App Store in Zweden en Canada en uiteraard ook in de Verenigde Staten. In de onderstaande grafiek van App Annie is te zien hoe Vine het in de afgelopen weken in de Verenigde Staten heeft gedaan.

vine_stats_app_annie

Vine bestond overigens al wel voordat Twitter de videodienst opnieuw lanceerde. Het bedrijf werd door Twitter in oktober afgelopen jaar overgenomen. Sinds de introductie zijn er enkele verbeteringen doorgevoerd waaronder vorige week nog trending hashtags. Dit zijn niet zozeer de hashtags met de meeste berichten maar hashtags die snel stijgen in populariteit. De trending hashtags zijn te vinden door in de applicatie naar Explore te gaan.

Lees meer over: , , ,