Vine komt binnenkort naar Windows Phone

Vine logo Vine, de videodienst van Twitter, kwam begin dit jaar beschikbaar voor specifiek de iPhone. Begin vorige maand werd er ook een app uitgebracht van Vine voor Android en nu is er het nieuws dat de videodienst binnenkort ook naar Windows Phone zal komen.

Het nieuws is afkomstig van Nokia. Tegelijk met de aankondiging van de nieuwe Lumia 1020 met een 41 megapixel Pureview-camera heeft het bedrijf laten weten dat er een aantal nu op andere platformen populaire apps gaan komen naar het mobiele besturingssysteem van Microsoft. De apps genoemd door Nokia zijn Path, Flipboard en dus videodienst Vine. Nog niet aangekondigd is de precieze datum waarop Vine uitgebracht zal gaan worden, het is ook niet duidelijk of de app zal worden gemaakt door Twitter zelf of door een andere partij zoals tot op heden het geval is met de app van Twitter.

In ieder geval zal Vine een streepje voor hebben op Instagram van Facebook, de app waarmee sinds kort video's gemaakt kunnen worden is nog niet tot ongenoegen van veel gebruikers beschikbaar voor Windows Phone. Nokia organiseerde recent nog wel een actie 2Instawithlove om Instagram zover te krijgen om een app te ontwikkelen voor Windows Phone. Behalve door te zeggen dat het platform zeker interessant is wilde Instagram recent niets kwijt omtrent een introductie van Instagram voor Windows Phone.

Lees meer over: , , , ,