Vine introduceert webversie en webprofielen

Vine introduceert webversie en webprofielen

Vorige maand kondigde Vine een mogelijkheid aan voor gebruikers om korte URL's aan te maken (bijvoorbeeld vine.co/websonic). Deze optie is sinds 23 december beschikbaar voor alle gebruikers van de videodienst. Met deze introductie werd al duidelijk dat er ook webprofielen zouden gaan volgen en deze zijn nu officieel door de videodienst gelanceerd.

Tot op heden was het nog zo dat het op de desktop nog niet mogelijk was om alle video's van een bepaalde gebruiker eenvoudig bij elkaar te zien maar alleen individuele video's.

De nieuwe webprofielen zijn vergelijkbaar met profielen zoals van Instagram. Op een profiel staat een profielfoto, een knop om de gebruiker te gaan volgen, het aantal video's, het aantal volgers en het aantal volgers gevolgd door de betreffende gebruiker. Een profiel kan zodoende dus eenvoudig worden gedeeld en er kan makkelijk naar worden gelinkt.

vine_webprofile

Aanvullend kun je als gebruiker nu inloggen op de webversie van de videodienst op Vine.co. Na het inloggen is er net als in de mobiele apps een feed te zien en kunnen video's worden geliked, worden gedeeld en kunnen er reacties worden geplaatst. Het is niet mogelijk om met een webcam nieuwe video's op te nemen en te uploaden. Het is helaas ook niet mogelijk om eigen video's te verwijderen of een profielfoto in te stellen.

TV Mode

Specifiek voor de webversie heeft Vine een nieuwe feature toegevoegd genaamd TV Mode, een nieuwe manier om video's te bekijken. Na het klikken op de kleine televisie die rechtsboven is geplaatst worden video's van bijvoorbeeld een profiel full screen getoond.

vine_tv_mode

Lees meer over: ,