Vijfjarig kind koopt voor 2500 dollar aan uitbreidingen voor spel iPad

logo_app_spel Dat je voorzichtig moet zijn met kinderen laten spelen van spelletjes op de iPad bewijst het volgende verhaal uit het Verenigd Koninkrijk. De vijf jaar oude Danny Kitchen vroeg zijn ouders om het pincode van de iPad omdat hij een gratis spelletje wilde downloaden en spelen. Het ging om het gratis spel Zombies vs. Ninjas en zijn ouders gaven hem toestemming om dit te doen en gingen zelf terug naar de visite die er op dat moment was. Ondertussen begon Danny met het spelen van Zombies vs. Ninjas en kocht tijdens het spelen enkele aanvullingen zoals darts en bommen om te strijden tegen de zombies. Dit zijn echter wapens voor het spel die maar liefst tot 99,99 dollar kosten.

Het duurde tot de volgende ochtend toen de moeder van Danny 19 mailtjes zag van iTunes, denkend dat het kopietjes waren van dezelfde rekening negeerde ze alle berichten totdat haar creditcardmaatschappij plotseling belde over verdachte activiteiten. Toen bleek dat Danny in de 15 minuten dat hij de iPad had even aanvullingen had gekocht voor het spel met een totale waarde van 2500 dollar. "I still find it incredible that he managed to do it - He only had the iPad for ten to 15 minutes, so he could’ve only done the deed within this amount of time. He thought he wasn't doing anything wrong." aldus moeder Sharon.

Sharon en haar man namen contact op met Apple om de situatie te onderzoeken en na drie dagen besloot het bedrijf om de actie van Danny te zien als een fout en stortte het volledige bedrag terug op de rekening van de familie. Tevens heeft een medewerker van het bedrijf uitgelegd hoe beperkingen kunnen worden ingesteld onder andere wat betreft het aanschaffen van uitbreidingen binnen applicaties. Het is dus belangrijk om deze beperkingen plus een pincode in te stellen om dit soort prijzige incidenten te voorkomen.

Lees meer over: