Video’s van YouTube opslaan zonder hulp van andere websites

Er zijn tegenwoordig diverse websites en tools om eenvoudig video's van YouTube op te slaan op je eigen computer. Hoewel deze websites prima werken is het ook mogelijk om in Google Chrome en Firefox eenvoudig zonder de hulp van andere sites en tools een video te downloaden van de videowebsite. Open als eerste Youtube.com/tv, dit is een interface van YouTube geoptimaliseerd voor televisies die afgelopen maand werd voorzien van een update. Druk na het openen van de site op de toets 'S' op je toetsenbord om de gewenste video die je straks wilt gaan downloaden op te zoeken en af te gaan spelen.

Een alternatieve en soms misschien handigere manier om hetzelfde te bereiken werkt als volgt. In Google Chrome ga naar YouTube.com en zoek de gewenste video op die je wilt gaan downloaden en begin met het afspelen in de gewenste kwaliteit. Klik daarna met de rechtermuisknop op de video en kies in het menu voor de optie 'In nieuw venster openen'. In dat geval opent er een apart venster en krijg je ook de interface van YouTube TV te zien.

Opslaan

Op het moment dat je de video via YouTube TV aan het afspelen bent of in een apart venster klik ergens in het scherm met de rechtermuisknop. In het menu dat vervolgens opent staat dan de optie 'Video opslaan als'. Klik hier op deze optie en een venster opent.

In het venster om de video op te slaan staat dan als bestandsnaam 'videoplayback'. Vervang de bestandsnaam voor een andere naam en voeg hier de extensie .mp4 aan toe.

Eerst 'videoplayback' downloaden en later hernoemen en deze extensie toevoegen kan eventueel ook. De volledige video zal vervolgens gedownload worden naar je computer.

Lees meer over: ,