Video’s van Vine nu eenvoudig te plaatsen op een website

Vine logoVideodienst Vine van Twitter bestaat inmiddels twee maanden en iets wat tot op heden eigenlijk nog ontbrak was het eenvoudig kunnen plaatsen van een video op een website. Vine werd op 24 januari gelanceerd door Twitter voor de iPhone en heeft als doel om korte video's van maximaal zes seconden lang op te nemen en online te delen.

Het was wel zo dat je een bericht op Twitter met een video van Vine kon insluiten op een website maar een optie om alleen de video te pakken was er nog niet. Hier is nu verandering in gekomen en vanaf vandaag kun je video's toevoegen aan een website.

Het verkrijgen van de juiste code om een video in te sluiten op een website kan op twee manieren. Als eerste in de meest recente versie van de applicatie voor de iPhone die hier gedownload kan worden zit een optie om de code op te vragen. Door op de drie puntjes te drukken komen de opties tevoorschijn waaronder de optie om een bericht te delen op zowel Facebook als Twitter, hier staat de optie om een video in te sluiten nu ook tussen.

vine_embed_iphone

Een tweede manier is te vinden op de detailpagina van een video. Onder de video staat een knop Embed. Na het klikken op de knop komen een aantal mogelijkheden in beeld, je kunt de gewenste layout kiezen (Simple, Postcard) en de breedte. Kies je voor Simple dan krijg je alleen de video, kies je voor Postcard dan wordt de naam van degene die de video heeft gemaakt toegevoegd plus de datum, de locatie en de bijbehorende omschrijving.

vine_embed_pagina

Voorbeeld

Een voorbeeld van een ingesloten video van Vine zie je hieronder, dit is de Postcard layout.

Lees meer over: ,