Video’s van Instagram downloaden en invoegen op websites

Instagram logo Instagram introduceerde recent de mogelijkheid om korte video's te maken van maximaal vijftien seconden met de applicatie. Nu heeft de videodienst Vine van Twitter waarmee korte video's van maximaal zes seconden gemaakt kunnen worden de optie om deze video's eenvoudig in te voegen op een website, dit is een feature die bij Instagram momenteel nog ontbreekt. Er is echter via een omweg wel een mogelijkheid om een video van Instagram in te voegen op een site. Dit kan door de originele URL van een video in de broncode op te zoeken en deze in te voegen middels de HTML5 <video> tag. Maar handig is deze manier natuurlijk niet echt en dat is waar de tool Embed Instagram van pas komt.

Met deze tool kun je eenvoudig een code genereren om een video of eventueel een foto van Instagram in te voegen op een website. Je hoeft alleen maar de URL van een video of foto in te voeren zoals bijvoorbeeld instagram.com/p/azQ64zmEd9/ en te klikken op de knop Generate Embed Code. Je krijgt dan de code in beeld met eronder direct de titel van de video of foto en een link naar de bijbehorende gebruiker. Hieronder een voorbeeld van een ingevoegde video. Let wel op dat de video alleen afgespeeld kan worden in moderne browsers, oudere browsers zoals Internet Explorer 7 en 8 ondersteunen <video> niet.

De tool kun je tevens gebruiken om snel video's van Instagram op te slaan. Klik in dat geval na het genereren met de rechtermuisknop op de video en kies Video opslaan als.


Hard candy booty pop up class! Getting ready in the bathroom! NY her I Come ! by @madonna

Lees meer over: ,