Maximale lengte YouTube video’s nu 15 minuten

Een kleine maar handige update voor YouTube. De maximale lengte van een video is uitgebreid naar 15 minuten. Voorheen was het zo dat een video maximaal 10 minuten mocht duren. Het blijft wel gewoon zo dat het bestand dat je upload maximaal 2 GB groot mag zijn. Iedereen wordt aangemoedigd door YouTube om in de komende dagen een video te uploaden die 15 minuten duurt.

"We encourage you to take full advantage of this new time limit by making a video of your “15 minutes of fame.” Imagine that this video is all the world will ever know about you: what would you want to communicate? What will be the enduring stamp you’ve left on us all?"

Als je meedoet aan deze actie tag dan de video met 'yt15minutes' en upload deze voor aanstaande woensdag. De beste video's worden eruit gepikt en komen in de spotlight te staan op de homepage van de videowebsite te staan.

Afspeellijst

Dan nog kort ander nieuws van de videowebsite. YouTube heeft de manier waarop de video's van een actieve afspeellijst worden getoond gewijzigd. Deze worden nu onderaan de pagina geplaatst (voorheen rechts naast de video) en blijft zodoende altijd in beeld.

Lees meer over: ,