Video’s in mobiele apps Facebook spelen vanaf nu automatisch af

Video’s in mobiele apps Facebook spelen vanaf nu automatisch af

Na een test in september zullen video's in de mobiele applicaties van Facebook voor zowel iOS als Android nu standaard afgespeeld gaan worden. In plaats van een grote afspeelknop die tot op heden altijd werd getoond worden video's in het nieuwsoverzicht direct afgespeeld zodra deze in beeld verschijnen, wel is standaard geluid uitgeschakeld.

Het gaat op dit moment alleen om video's die zijn rechtstreeks zijn geüpload naar het sociale netwerk en video's die zijn gedeeld via Instagram, video's afkomstig van andere websites zoals bijvoorbeeld YouTube dienen dus wel handmatig gestart te worden. Na het klikken op een video zal deze alsnog op volledig scherm worden afgespeeld met geluid.

Advertenties worden niet automatisch afgespeeld maar gezien het feit dat Facebook hiermee wel aan het experimenteren is zal het automatisch afspelen van video's in de mobiele apps op een gegeven moment nog wel gaan volgen. Eind oktober was er nog het bericht dat de introductie van videoadvertenties was uitgesteld tot ergens volgend jaar.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat videoadvertenties in de eerste helft van dit jaar al uitgerold zouden worden maar de introductie werd al meerdere keren uitgesteld omdat het bedrijf dit goed wil aanpakken en alle mobiele gebruikers zeker niet wil afschrikken.

Wat betreft de mobiele apps is er wel een instelling toegevoegd waarmee het automatisch afspelen van video's weer uitgeschakeld worden. Ga hiervoor naar de instellingen van iOS en klik daarna op Facebook. Schakel dan de optie uit onder het kopje Foto's en video's.

ios_facebook_videos

Lees meer over: