Videokanaal YouTube koppelen aan pagina Google+

YouTube LogoYouTube heeft een nieuwe optie aangekondigd voor gebruikers van YouTube die ook pagina's beheren op Google+. Het gaat om een optie (bèta) om een videokanaal op de videowebsite te koppelen aan een bestaande of nieuwe pagina op Google+.

Na het koppelen komen er diverse extra opties beschikbaar. Als eerste is dat de mogelijkheid om meerdere beheerders toe te kennen aan een videokanaal evenals de mogelijkheid om meerdere videokanalen te beheren met dezelfde login. Er kan een naam gekozen worden die dan hetzelfde is voor zowel de pagina als het kanaal en als laatste komen er nieuwe features beschikbaar waaronder betere opties om video's te delen, live-uitzendingen via Hangouts en er zal een tab 'YouTube' worden toegevoegd aan de pagina.

Om een pagina en een videokanaal te koppelen is uiteraard een Google+ account vereist. Het account gebruikt voor het videokanaal moet vervolgens als beheerder ingesteld worden voor de pagina waarmee de koppeling wordt gemaakt als dit nog niet het geval is.

De koppeling maken kan dan door naar deze pagina te gaan en hier op de blauwe knop 'Koppelen aan een Google+ Pagina' te klikken. Er opent dan een popup waarin een Google+ pagina gekozen kan worden en ook staat hier een knop om een nieuwe pagina aan te maken als dit gewenst is. Eventueel kan er worden gekozen om een videokanaal te koppelen aan een persoonlijk profiel op het sociale netwerk in plaats van een pagina.

google_plus_youtube_koppelen

Na het klikken op de knop Volgende komt de onderstaande bevestiging in beeld. Klik in de popup op de knop OK om de koppeling definitief te maken, dit duurt een aantal seconden.

google_plus_youtube_koppelen_2

Lees meer over: , ,