Vine gelanceerd door Twitter, snel korte video’s maken

Vine logo Twitter heeft Vine gelanceerd nadat het bedrijf de videodienst afgelopen jaar in oktober had overgenomen. Vine is er in de vorm van een applicatie specifiek voor de iPhone en iPod Touch, met de applicatie maak je eenvoudig korte video's die je vervolgens online kunt delen. De videodienst wordt wat dat betreft al de Instagram voor video's genoemd.

Berichten op Twitter mogen maximaal bestaan uit 140 karakters en wat betreft het maken van video's is er ook een limiet, video's gemaakt met Vine mogen 6 seconden lang zijn. Het maken van een video gaat door door je vinger op het scherm te drukken, door je vinger van het scherm af te halen stopt de opname en door opnieuw te drukken gaat de opname verder. Zodoende krijg je GIF-achtige video's van 6 seconden die constant herhalen, een voorbeeld van een dergelijke video gemaakt door DJ Michiel Veenstra van 3FM hieronder.

Uploaden en delen

Voor het online delen van een video heb je een profiel nodig, een account aanmaken kan met een e-mailadres of door in te loggen met gegevens van Twitter maar het is niet verplicht om een account van Twitter te hebben of te gebruiken. Met een profiel kun je andere gebruikers zoeken en volgen, zoeken naar allerlei leuke video's en video's liken.

Na het uploaden van een video kan deze worden voorzien van een eigen onderschrift en aanvullend kun je de video uiteraard direct delen en dit kan op zowel Twitter als Facebook. Elke video is daarnaast op de desktop te bekijken via een korte URL. Zodra je een bericht op Twitter tegenkomt voorzien van een video van Vine en op het bericht klikt dan zal de video automatisch worden afgespeeld en constant herhalen totdat je het bericht weer dicht klikt. Er is geen knop om de video op pauze te zetten, wel kan het geluid uitgezet worden.

Downloaden van Vine voor de iPhone en de iPod Touch kan hier in de App Store, het is niet duidelijk of er ook een applicatie voor Android aan gaat komen op korte termijn. Hieronder een aantal screenshots van Vine plus de video gemaakt door Michiel Veenstra.

Lees meer over: , , , ,