Videoberichtenfunctie Skype duikt op in algemene voorwaarden

In september was er al het bericht dat Skype zou gaan komen met een nieuwe videoberichtenfunctie. Met de feature die al langer beschikbaar was in Windows Live Messenger kun je eenvoudig een video opnemen en deze versturen naar een contactpersoon die offline is, de ontvanger ziet dan het opgenomen bericht direct zodra diegene inlogt.

Op dat moment was het nog niet duidelijk wanneer de functie geïntroduceerd zou gaan worden door Skype maar het lijkt nu zo te zijn dat dit in ieder geval niet heel lang meer zal gaan duren nu er een stukje over de videoberichtenfunctie is opgenomen in de algemene voorwaarden op de website. In de algemene voorwaarden staat dat Skype Premium-abonnees een onbeperkt aantal videoberichten mogen versturen en ontvangen en dat er voor de verstuurde en ontvangen videoberichten geen vervaldatum van toepassing is.

Degene die geen Skype Premium-abonnee zijn mogen een beperkt aantal videoberichten versturen, berichten ontvangen kan wel onbeperkt (Fair use-beleid om fraude en misbruik tegen te gaan). Videoberichten komen na 90 dagen te vervallen tenzij het gaat om videoberichten afkomstig van Skype Premium-abonnees of wanneer voor het einde van de 90 dagen tot aan de vervaldag een Skype Premium-abonnement wordt afgesloten. In deze gevallen zal voor het videobericht dan direct geen vervaldatum van 90 dagen meer gelden.

Wanneer de feature definitief doorgevoerd zal worden is echter nog niet duidelijk.

Lees meer over: