Videoberichten versturen met testversie Skype voor Windows

Skype LogoIn februari dit jaar begon Skype met het uitrollen van een videoberichtenfunctie voor Skype. Met de functie kun je eenvoudig een video opnemen en deze versturen naar een contactpersoon, ook als die offline is. De ontvanger ziet dan het opgenomen bericht direct verschijnen of zodra diegene inlogt. Deze videoberichten mogen drie minuten lang zijn, kunnen gedownload worden en vervallen na 90 dagen. Opvallend was echter dat Skype op dat moment de videoberichtenfunctie alleen uitrolde naar Mac, iOS en Android en dus niet naar Windows al liet het bedrijf wel al weten de functie rond deze tijd beschikbaar te maken voor het besturingssysteem. Zoals toen werd belooft heeft Skype dan ook nu met de laatste bètaversie van Skype voor Windows deze functie toegevoegd.

Met deze toevoeging kunnen gebruikers van Skype voor Mac, Skype voor iPhone, Skype voor iPad, Skype voor Android en Skype bèta voor Windows berichten opnemen, versturen en ontvangen. Gebruikers die Skype voor Windows 8 hebben of Skype voor Windows Phone kunnen op dit moment alleen nog berichten ontvangen. De mogelijkheid om berichten op te nemen met deze applicaties zal binnenkort volgen zo laat Skype weten.

De laatste bètaversie van Skype voor Windows kan hier worden gedownload. Voor het gebruik van de videoberichtenfunctie is wel Flash vereist. Om een video op te nemen en te versturen naar een contactpersoon klik in het overzicht 'met contactpersonen met de rechtermuisknop op degene die je een video wilt sturen, kies dan in het menu voor de optie Videobericht sturen. Er zal dan een nieuw venster openen om een bericht op te nemen. Er is wel een limiet ingesteld, je mag maximaal 20 berichten gratis opnemen.

skype_video_windows_beta

skype_video_windows_beta_2

Lees meer over: ,