[Video] YouTube is vandaag 7 jaar geworden

Vandaag is de dag dat YouTube jarig is, precies 7 jaar geleden werd de videowebsite opengesteld voor de wereld met als slogan "Broadcast yourself". Sinds dat moment is de website bijzonder snel gegroeid en in 2006 al nam Google de website over voor een bedrag van 1.65 miljard dollar, op dat moment de grootste overname van Google ooit, opmerkelijk hierbij was ook dat de deal binnen slechts een week geregeld was.

7 jaar later wordt er elke minuut 72 uur aan videomateriaal geüpload en dat is een flinke stijging vergeleken met afgelopen jaar toen het nog 'slechts' 48 uur per minuut was. Ter vergelijking, er wordt nu dus elke minuut drie dagen aan videomateriaal geüpload, dat is bijvoorbeeld ook 61 keer het koninklijke huwelijk van Prins William en Kate Middleton maar ook 841 keer de video Bad Romance van zangeres Lady Gaga en 1194 Nyan Cats.

Afgelopen jaar maakte YouTube een infographic maar dit jaar heeft YouTube ervoor gekozen om een video te maken met een overzicht van alle hoogtepunten, deze hieronder.

Lees meer over: ,