[Video] Valtest iPad Mini, Nexus 7 en iPad 3

Met het uitkomen van de iPad Mini heeft SquareTrade deze gelegenheid aangegrepen om het apparaat te vergelijken met de grote iPad 3 en de Nexus 7 van Google, het gaat om de 'Drop and Dunk Test'. Als eerste is in de video een valtest te zien en daarna worden de drie tablets nog even in een bak met water gelegd. Voor de valtest heeft SquareTrade zelf een stellage gemaakt om ervoor te zorgen dat alle drie de tablets op dezelfde manier en met de dezelfde snelheid vallen. De valtest wordt twee keer uitgevoerd, na de eerste test komt de iPad Mini er het beste uit, de tweede ronde wordt gewonnen door de Nexus 7.

Vervolgens worden de drie tablets nog even in een bak met water gelegd. De iPad Mini lijkt na 10 seconden in het water nog gewoon goed te functioneren, de Nexus 7 is ermee gestopt en doet geheel niets meer en als laatste de iPad 3 doet het nog wel maar functioneert niet optimaal meer waarbij tevens de homeknop het niet goed meer doet.

Naast de bovenstaande test van SquareTrade is er nog een tweede test uitgevoerd door Android Authority. De test gaat tussen de iPad Mini en de Nexus 7, de video hieronder.

Lees meer over: , , ,