[Video] Twitter legt instellen profielfoto en header uit

Twitter heeft een video gemaakt die doet denken aan de manier waarop sommige video's van Google zijn gemaakt. De video is gericht op nieuwe gebruikers en het uitleggen hoe het instellen van een profielfoto (in plaats van het bekende ei), een headerfoto die sinds kort toegevoegd kan worden en een achtergrond in zijn werk gaat op de microblogdienst.

De profielfoto kan gewijzigd worden door naar Twitter te gaan en bovenin te klikken op het kleine tandwieltje en daarna voor Settings te kiezen in het menu. Klik daarna aan de linkerkant op het menu item Profile en op de pagina die opent kan dan de foto worden vervangen. Op deze pagina kan tevens een header worden ingesteld, in dat geval wordt de afbeelding op het profiel geplaatst met de tekst in het wit over de afbeelding heen gecentreerd, er zijn verder geen opties voor het aanpassen van deze tekst qua kleur.

Een achtergrondafbeelding instellen kan door te gaan in de instellingen naar Design. Na het uploaden van een nieuwe afbeelding kan er ingesteld worden of deze links, rechts of in het midden uitgelijnd moet worden. Hier kan dan het profiel verder worden opgefleurd.

Lees meer over: